Polyvagaaltheorie

Nieuwe inzichten - modern gebracht

Nu -50€ korting

Koop voor  99€ ipv  €149,99

VIDEOS

14

Inclusief

E-book + videotraining

training

online

taal

Nederlands

De wetenschap van het gevoel van verbondenheid en veiligheid

Ken je dat gevoel van helemaal overprikkeld te zijn? Je mind wil nog wel vooruit maar het lijkt wel of je kortsluiting krijgt en blokkeert omdat je al weken angstig of gestresst rondloopt? De wereld kan heel overweldigend zijn op zo’n momenten.

Vooral als je nooit geleerd hebt dat jouw autonome zenuwstelsel je eigenlijk probeert te beschermen, waardoor je net stress ervaart en je dus ook niet weet wat je zelf kan doen om jouw veerkracht terug te vinden.

Polyvagaaltheorie of ook wel  ‘de wetenschap van veiligheid‘ genoemd.  De polyvagaaltheorie, waarbij ‘poly’ staat voor ‘meer’, leert ons dat het zenuwstelsel verschillende verdedigingsstrategieën hanteert wanneer we stress ervaren. 

Stephen W. Porges, de grondlegger van de polyvagaaltheorie

Stephen w heeft ons veel geleerd over de evolutionaire ontwikkeling van het autonome zenuwstelsel en hoe het ons gedrag en onze reacties op de wereld om ons heen beïnvloedt. Door de polyvagaaltheorie te begrijpen en toe te passen, verbeteren we onze gezondheid en ons welzijn door ons vermogen om de wereld om ons heen te begrijpen en erop te reageren te vergroten.

Deze polyvagaaltheorie masterclass gaat dieper in op:

Video afspelen over Polyvagaaltheorie

Testimonials polyvagaaltheorie

Leertraject Polyvagaaltheorie

Polyvagaaltheorie

Een overslagmoment is een signaal dat het lichaam geeft wanneer je van een ventrale stand naar een (para)sympatische stand gaat of naar een dorsale en weer terug.

Leer hoe je je hiervan bewust kan worden en wat deze 3 standen juist zijn en betekenen.
Herken de signalen van jouw lichaam wanneer je van een groene stand naar een oranje stand gaat en weer terug. Dit moment van overgang is cruciaal voor verdere  groei en ontwikkeling.

Samen met een begeleide oefening leren we dit te herkennen.

Soms zitten we zo in ons hoofd dat we het contact met ons lichaam verliezen en emoties gedempt of afwezig zijn. Maar er is een manier om dit te veranderen en opnieuw in verbinding te komen met onszelf. Door o.a. de nervus vagus te activeren, de belangrijkste zenuw van ons centraal zenuwstelsel, kunnen we ons fysiek en mentaal beter voelen en onze emoties beter reguleren.

 • Ontdek wat er gebeurt wanneer de nervus vagus letterlijk overprikkeld raakt en onze fysieke en mentale gezondheid in gevaar komt.
 • Leer hoe je de nervus vagus weer vrij kunt maken en zo meer rust en balans kunt creëren in je leven.

Langdurige stress heeft een enorme impact op ons zenuwstelsel, waardoor we vaak te lang in de (para)sympatische of dorsale stand blijven. Maar we hoeven ons niet te laten overweldigen door stress – er zijn manieren om dit te overwinnen en ons lichaam te helpen zich te herstellen.

We gaan aan de slag met oefeningen die ons helpen:

 • te gronden en ons te verbinden
 • te balanceren en evenwicht te vinden
 • te extenderen en ons vermogen te vergroten om te gaan met uitdagingen
 • drie dimensionaal te ademen en te leren welke techniek het beste werkt in verschillende situaties.

Wanneer we deze technieken actief inzetten, laten we de spanning in ons lichaam los en leren we hoe we ons bindweefsel opnieuw kunnen ontspannen, waardoor we cortisol loslaten en ons lichaam zich beter kan herstellen.

Laten we samen werken aan een gezonder, gebalanceerder en gelukkiger leven!

Ontdek hoe je in balans blijft op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau: We zijn als mens altijd verbonden met deze vier lichamen en het is belangrijk om ons bewust te zijn van hoe we deze kunnen onderhouden en verzorgen.

We gaan aan de slag met oefeningen die ons helpen:

 • niet continu overprikkeld te raken en in plaats daarvan balans te vinden
 • onszelf te verzorgen op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau
 • te leren hoe we beter voor onszelf kunnen zorgen en ons algemeen welzijn kunnen verbeteren

We leren je hoe je de overgang maakt van overleven naar leven.
In 2018 leed 6% van de bevolking aan depressiestoornissen en 8% aan angststoornissen, je bent dus zeker niet alleen. Maar door dit proces te doorlopen, kom je hier vanaf en leer je hoe je opnieuw in vertrouwen in het kan leven.

Het werken met de nervus vagus heeft voordelen voor iedereen, niet alleen voor mensen met depressie of angst. Het zal een enorme impact hebben op alles wat je denkt, doet en voelt.

Laten we samen innerlijke rust bereiken en opnieuw leven in vertrouwen en veerkracht.

 1. Middenrif ontspannen (ruimte creëren tussen de maagwand en de slokdarm)
 2. 3dimensionaal ademen. leer wanneer je welke oefening inzet

Bij de transitie van overleven naar leven en dus wanneer je traumas doorwerkt, zijn er 6 grote stappen die cruciaal zijn:

 1. Voorbereiding
 2. Het pad naar eenheid en authenticiteit
 3. Vind jouw ziel en levensmissie
 4. Jouw leven inrichten: Aardse realiteit
 5. Manifesting flow: De kracht van aantrekking
 6. Spirituele groei: De reis van jouw leven

 

Door deze stappen te doorlopen, ontdekken we ons ware zelf, vinden we onze levensmissie en ons leven inrichten op een manier die ons energie geeft. Het stelt ons in staat om te manifesteren en te groeien op spiritueel vlak.

Voor wie is deze Masterclass geschikt?

Deze Masterclass is op individuen gericht die zelf aan de slag willen gaan met het zenuwstelsel, of voor therapeuten die een eerste kennismaking wensen met de Polyvagaaltheorie.

Deze masterclass is ontwikkeld vanuit de opvatting dat therapie & coaching anders én hedendaagser kan. Aan de hand van nieuwe inzichten op vlak van lichaamswerk, psychotherapie en change management ondersteunen we je online in jouw groeitraject, en dit via o.a. deze cursus.

Prijs van de online masterclass polyvagaaltheorie

De Masterclass is tijdelijk in -50€ korting & verkrijgbaar aan 99€ ipv  €149,99

Wie is de host van deze Polyvagaaltheorie Masterclass?

polyvagaaltheorie

Anja Driesmans is een individuele- en groepstherapeut die werkt rond stress en trauma en daardoor een brede waaier aan problematieken behandelt. Ze werkt met jongeren en volwassenen en leert ze zelf hun zenuwstelsel te reguleren, waardoor ze weerbaar en gezond worden.

Daarnaast is Anja coach en trainer in bedrijven, voor leidinggevenden en ondernemers die performanter willen zijn, een duurzame organisatie willen creëren of te maken hebben met uitdagingen op vlak van transformatie. Ze maakt mensen en organisaties bewust van hun potentieel zodat ze groeien en nieuwe connecties maken die een collectieve verandering in de wereld teweegbrengen.

Heb je nog bijkomende vragen? Neem dan contact op met haar via anja@innerness.be

Ontdek de kracht van de polyvagaaltheorie nu

polyvagaal theorie samengevat

De polyvagaaltheorie beschrijft de biologische oorsprong van ons autonome zenuwstelsel en onze evolutionaire ontwikkeling. De ventrale status speelt een belangrijke rol bij het aangaan van sociale verbinding en het reageren op stressvolle situaties. Een vroegkinderlijk trauma kan leiden tot psychische pijn, lichamelijke ziekten en/of psychische problemen. 

De polyvagaaltheorie gaat niet alleen over het begrijpen van psychische problemen, maar ook over het verbeteren van onze algehele gezondheid en welzijn. Het helpt ons een burn-out te voorkomen en het bevordert sociale relaties en gedrag. Het belangrijkste is dat het ons leert hoe we de verbinding met onszelf en anderen kunnen aangaan en behouden.

Veelgestelde vragen over de polyvagaal theorie

Het autonome zenuwstelsel bestaat uit twee delen: het sympathische zenuwstelsel en het parasympathische zenuwstelsel. Het sympathische zenuwstelsel is gericht op actie en mobilisatie van energie, terwijl het parasympathische zenuwstelsel gericht is op ontspanning en herstel.

De masterclass polyvagaaltheorie biedt een cruciale stap in het begrijpen van de manier waarop ons lichaam reageert op traumatische gebeurtenissen en stressvolle situaties.  Deze theorie geeft ons inzicht in hoe ons autonome zenuwstelsel werkt. Het oudste systeem, het sympathische zenuwstelsel, zorgt voor de vecht-of-vluchtreactie in onveilige situaties. Maar de polyvagaaltheorie laat ons zien dat er ook een derde systeem, de ventrale status is, die ons in staat stelt om verbinding aan te gaan en positieve relaties te vormen. Een veilige therapeutische relatie helpt ons om nieuwe patronen te ontwikkelen en ons dagelijks leven te verbeteren. Door bewust te worden van de signalen van ons lichaam, leren we hoe we zelfregulatie toepassen en onze psychische en lichamelijke klachten verminderen. De polyvagaaltheorie heeft een grote invloed op de manier waarop we trauma en psychische aandoeningen behandelen en maakt duidelijk dat veiligheid cruciaal is voor ons welzijn. Co-regulatie vindt plaats in positieve relaties en is een transformerende ervaring. Het begrijpen van de polyvagaaltheorie is belangrijk om ons sociaal gedrag en de wijze waarop we verbinding aangaan te begrijpen.